0 Items € 0,00 Cart

You have no items in your shopping cart.

 

Exchange & Return

 

Wij willen dat u volledig tevreden bent met uw aankoop

Retourneren van een product kan niet eenvoudiger. Probeer uw aankopen op in het comfort van uw eigen huis en als je nodig hebt om ze terug te sturen, heb je 14 dagen vanaf de datum waarop u uw bestelling te ruilen of retourneren ontvangen.

Zorg ervoor dat uw items zijn nieuwe teruggekeerd, ongebruikt en withour online shop en designer kledinglabels nog steeds aangehecht. Rendementen die niet ons beleid voldoen, worden niet geaccepteerd en zal terug naar de klant worden gestuurd.

Neem contact op met onze klantenservice team als u nog vragen heeft.

 
Hoe kan ik een item terug te keren in Nederland

1. Vul in het rendement vorm en druk een antwoordnummer label.

2. Pakket uw terugkeer veilig. Omvatten zoveel originele verpakking mogelijk.

3. Breng het naar het postkantoor en vraag om een ​​certificaat van de terbeschikkingstelling.

4. Uw rendement zal worden verwerkt en een vervanging of een terugbetaling zullen worden uitgegeven.

TERUGSTUURBELEID

Als u alle of een deel van uw verzoek terug te komen voor een terugbetaling of omruiling, moet u ons binnen 14 dagen na de dag na de levering van het item. U kunt ons op de hoogte door het indienen van een verzoek om terugbetaling in volle bevel gedeelte van uw account op deze website of via e-mail of per telefoon.

Het inleveren van uw aankoop

1. Gewoon vragen een terugkeer vergunning (RMA) binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling.

2. Log in op je account en onder mijn bevel, selecteert u het ordernummer met de items die u zou willen terugkeren.

3. Klik op de knop Maak een RETURN / EXCHANGE en volg de stappen

4. Vink het vakje aan akkoord te gaan met onze terugkeer beleid. Dan zal het een e-mail met uw aantal RMA (merchandise return) en het referentienummer van messaging.

Om ervoor te zorgen dat hun terugkeer wordt gedekt door ons beleid van rendement, stuur het terug hetzelfde land werd afgeleverd. Commando's verstuurd vanaf een andere bestemming kunnen extra kosten en vertraging bij de douane zich meebrengen.

Wij geven de voorkeur dat de items worden door onze eigen dienst teruggestuurd naar ons te worden beschermd en beveiligd. U kunt een back met behulp van een veilige manier, maar kan de verantwoordelijkheid niet aanvaarden.

Recht op annuleren

U hebt een wettelijk recht om uw bestelling te annuleren op grond van de Consumer Contracts (Informatie, Annulering en toeslagen) Regulations 2013. Zie onze Recht op pagina annuleren voor alle details.

 
Het beleid voor terugbetaling

Voor de gehele bestelling terugkeer aanvragen of annuleringen ontvangen binnen 14 dagen na de dag na de levering van de bestelling zullen wij uw betaling, inclusief de verpakking en verzendkosten (behalve voor de extra kosten die voortvloeien als je een soort van levering anders dan de minst dure koos terugbetalen type standaard levering door ons aangeboden). De koper is verantwoordelijk voor de kosten voor het terugsturen van de bestelling items.

Voor deelbestelling terugkeer verzoeken binnen 14 dagen na de dag ontvangen na levering zullen we de orderpositie vergoeden. Verpakkings- en verzendkosten worden niet terugbetaald. De koper is verantwoordelijk voor de kosten voor het terugsturen van de bestelling items.

Gehele of gedeeltelijke order terugkeer aanvragen ontvangen na 14 dagen van de dag na de levering kan worden geaccepteerd naar eigen goeddunken en een creditnota of ruil aangeboden. De verpakking en verzendkosten worden niet terugbetaald en de koper is verantwoordelijk voor de kosten voor het terugsturen van de bestelling items.

Standaard verpakking en verzendkosten voor de uitwisseling punten zullen niet in rekening worden gebracht, tenzij de items uitwisselen vervolgens voor een terugbetaling in dat geval zal worden afgetrokken van de restitutie worden teruggestuurd naar ons. Express verpakking en verzendkosten voor de uitwisseling items moeten vooraf worden betaald.

 

Procedure

Wilt u een bestelling te annuleren op grond van de Consumer Contracts (Informatie, Annulering en toeslagen) Regulations 2013. Klik hier voor meer informatie.

Om een ​​terugkeer verzoek via deze website in te dienen, dan kunt u zich aanmelden bij uw account, ga naar 'Voltooid Orders', klikt u op 'Terug Artikelen' naast de desbetreffende bestelling, vul het formulier in en klik op 'Submit Return Request'. Als alternatief kunt u contact met ons op via telefoon of e-mail met uw ordernummer, wat je zou willen terugkeren en waarom u wenst te retourneren.

U ontvangt dan een email met uw Return Request ID plus instructies over hoe u de items terug te keren naar ons.

Wij zullen met u eens om ofwel terugbetaling, vervangen of ruilen het item op basis van beschikbaarheid.

Please post de terugkeer items terug naar ons zonder onnodige vertraging en in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u uw terugkeer aanvraag te communiceren. Wij raden u aan om een ​​opgenomen of track en trace post methode die voldoende dekking biedt voor de waarde geplaatst.

Na ontvangst van het pakket, zullen we bepalen of het item is aanvaardbaar voor terugkeer in overeenstemming met ons beleid.

Zodra wij u geretourneerde goederen hebben ontvangen sturen wij u een e-mail een bevestiging en uw terugbetaling zal binnen 7 dagen worden verwerkt.

Restitutie zal worden terugbetaald via dezelfde wijze van betaling als u hebt gebruikt voor de initiële transactie. Het kan een paar extra werkdagen duren voordat de bank- en credit card systeem om de fondsen terug te crediteren op uw credit card of bankrekening zodra wij hebben verwerkt u terugbetalen.

Als het item is niet aanvaardbaar dan zullen we het terug naar u met een verklaring van de redenen voor zijn terugkeer.